Mindenfélék krikettről

Mindenfélék krikettről

Új-Zéland - Sri Lanka 1. mérkőzés 1. nap

2014. december 27. - Szomjas Gödény

Ez ígérkezik a karácsonyi mérkőzések legizgalmasabbikának. Két, közel azonos játékerőt képviselő csapat, mindkettő kiváló ütőjátékosokkal, néhány klasszis dobóval, ráadásul nagy formában. Új-Zéland mellett szól a hazai pálya előnye, a helyi viszonyokhoz kifejezetten alkalmas gyors dobókkal, mivel Sri Lanka legjobb és legtapasztaltabb dobói lassúak, ami Új-Zélandon kevésbé hasznos.

Sri Lanka nyerte a pénzfeldobást, és dobást választott, ez azonban nem ért sokat az új-zélandi úthenger ellen. Minden idők legeredményesebb első napjának lehettünk tanúi, a hazaiak egy rövid napon, pusztán 80 és fél kör alatt 429 pontot szereztek, elképesztő tempót diktálva. A legeredményesebb a csapatkapitány Brendon McCullum volt, aki 195 pontot szerzett. (Egy teljes, 90 körből álló napon ezt a tempót tartva 480 pont lehetett volna a végeredmény, ami két nap alatt sem lenne kevés.)

Innentől Sri Lankán a sor - ha gyorsan ki tudják dobni az új-zélandiak utolsó pár emberét, akkor nekiveselkedhetnek egy hasonlóan nagyszabású első félidőnek. Amennyiben valamelyik nem sikerül, akkor legalábbis nehéz helyzetben kerülnek. Még rengeteg idő van, döntetlenben reménykedni botorság lenne, muszáj feltűrni az ing ujját és győzelemre játszani - de a kiváló új-zélandi támadósor biztos, hogy komoly akadályt fog jelenteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://krikettt.blog.hu/api/trackback/id/tr257013383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása