Mindenfélék krikettről

Mindenfélék krikettről

Új-Zéland - Sri Lanka 2. mérkőzés 1. nap

2015. január 03. - Szomjas Gödény

A kedvenc párharcom az éppen futó három sorozatból mindenképp az Új-Zéland - Sri Lanka, pláne így, új-zélandi pályán. A némileg gyengébb helyezéssel, de kiváló csapattal bíró hazaiaknak sokat számít a haza pálya, főként a gyors dobóik miatt, és meggyőző teljesítménnyel szereztek vezetést az első meccsen. Sajnos csak 2 meccsből áll az összecsapás, a túrán inkább az egynapos játék kapja a hangsúlyt, 7 felkészülési meccsen mérik meg magukat a csapatok a VB előtt.

A második meccs radikálisan másképp kezdődik, mint az első: már a pénzfeldobás előtt tudni lehetett, hogy nagy kedvencem, a veterán sri lanka-i csavart dobó, Rangana Herath visszatér combsérülése után, ez óriási pluszt jelent az ázsiaiak támadójátéka számára. Kérdés, hogy végig bírja-e az 5 napos tortúrát, december közepén még legalább 3 hetes kihagyást emlegettek, komoly eséllyel a második mérkőzésre is, ráadásul úgy tűnik, hogy a problémát a sorozatos kemény terhelés jelenti.

A meccs persze másként alakult.

Sri Lanka nyerte a sorsolást és dobást választott, ezzel fel is adta a házigazdáknak a leckét. Teaszünetig kidobták a teljes új-zélandi csapatot, Herath nem zavart sok vizet, csak 2 kör jutott neki, a gyors dobók végezték a munkát. Végül 221 pontot szerzett Új-Zéland az első félidőben, ami messze elmarad a 2014-ben megszokott 400-500-as eredmények mögött. Erős tempót diktáltak, 4 pontot szerezve körönként, de ez valóban a dobók napja volt, rendszeresen estek ki az ütők, a 11-ből csak 3 játékos tudott 20 pontnál többet szerezni.

A napot végül Sri Lanka első félideje zárta 78/5-ön, ami azt mutatja, hogy a hazai dobók jól állták a sarat. Innen már kifejezetten nehéz dolga lesz a vendégeknek, ha előnnyel szeretnék zárni az első félidőt, Kumar Sangakarra az maradt az egyetlen jó ütőjátékosuk.

Mit hoz majd a második nap? Új-Zéland várhatóan gyorsan végez a maradék sri lankai ütőkkel, utána pedig  várhatóan csekély előnnyel fordulva kell jól kihasználni a hátra levő időt: lassan, türelmesen kell minél nagyobb, lehetőleg behozhatatlan előnyt elérni. Hogy mi lesz elég ilyen időben, képesek lesznek-e két napig ütni, az függ a pálya állapotától és az időjárástól is, de nem ez tűnik a magas pontszámok meccsének.

A bejegyzés trackback címe:

https://krikettt.blog.hu/api/trackback/id/tr467035603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása