Mindenfélék krikettről

Mindenfélék krikettről

Dél-Afrika - Nyugat-Indiai-Szigetek 3. mérkőzés 3. nap

2015. január 04. - Szomjas Gödény

Nos, úgy nez ki, hogy arculatot vált a sorozat, mert mostanra is maradt az első nap után remélt kiegyenlített küzdelem, ami tökéletes ellentéte az első két meccsnek. (Oké, a második, döntetlenbe ázó meccs azért biztatóbban indult, mint az első nagy verés.)

A harmadik nap végére lezárult az első félidő, Dél-Afrika megérdemelt, de behozható, 92 pontos előnyre tett szert, amire válaszul a karibiak 88/2-vel zárták a napot, tehát a hátrányukat gyakorlatilag ledolgozták, és csak 2 kiesőt regisztráltak eddig. A negyedik napon még legalább 2-300 pontot szeretnének ehhez hozzátenni, hogy győzelmi reményekkel várhassák a folytatást. Ha az egész napot a páston tudják tölteni, akkor ez teljesen reálisan megszerezhető előny, azonban csak egy napjuk marad ismét kiejteni a rendre két napos félidőket teljesítő dél-afrikaiakat, ez viszont kemény dió lesz. Az utolsó nap a legnehezebb ütni, és a legkönnyebb dobni, ahogy a korábban kialakult repedések, gödröcskék és egyenetlenségek a legváratlanabb irányba küldik el a labdát, de ez csak segítséget jelent, nem pótolhatja a jó dobóteljesítményt.

Talán az a taktika kecsegtetné a karibiakat a legtöbb győzelmi eséllyel, hogy gyors tempóban próbálnak meg még 300 ponting eljutni holnap, és a nap végén már nekilátnak a hazai csapat újbóli kidobásának, persze ehhez az esélyesebb vendéglátóknak is lesz néhány szava. Azt talán nem is kell mondani, hogy mekkora szó lenne egy karibi győzelem, ezzel meglepetésre 1-1-gyel zárhatnának idegenben a világbajnok ellen egy3 meccses sorozatot.

Egyelőre a saját kezükben van a karibiak sorsa, de Dél-Afrikánál van némi előny.

A bejegyzés trackback címe:

https://krikettt.blog.hu/api/trackback/id/tr397042409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása