Mindenfélék krikettről

Mindenfélék krikettről

Új-Zéland - Sri Lanka 2. mérkőzés 5. nap

2015. január 07. - Szomjas Gödény

Az utolsó nap megspórolta a meglepetéseket és váratlan fordulatokat, Új-Zéland ki tudta használni a jelentős, 390 pontos célt, ami Sri Lanka előtt tornyosult. Igazából nagyon jól dobtak, az első skalpot még a 4. nap estéjén megszerezték, a továbbiak pedig sorra jöttek az 5. napon, és két játékrész elégnek is bizonyult, nem volt szükség teaszünetre és az esti szakaszra. Két sri lankai jutott el 50 pontig, a nyitó Kaushal Silva épp 50-en esett ki, utána már csak Lahiru Thirimanne volt képes 62-ig kitartani, ő lett végül a bantmaradó játékos a meccs végén. Az ellenállás, ezáltal a győzelmi esélyek korai elszálltát jelzi az is, hogy senki más nem tudott 20 pontot sem szerezni.

Ezzel Új-Zéland 2-0-s győzelemmel besöpörte a sorozatot, és 5. helyre lépett előre a világranglistán, a toronymagasan vezető Dél-Afrikát és Ausztráliát fej-fej mellett követő, de korántsem befoghatatlan Anglia és Pakisztán mögé. Ej, mi lehetett volna, ha sikerül Pakisztán ellen végül behúzni azt a döntetlenbe csúszó 2. meccset, és 1-1 helyett megnyerni 2-1-re a sorozatot...

De azt majd legközelebb, májusban Angliában lesz lehetőség tovább erősíteni a helyzeten.

A bejegyzés trackback címe:

https://krikettt.blog.hu/api/trackback/id/tr237050781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása